No show – Huisartsenpraktijk Bohemen – ‘s-Gravenhage
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bohemen
Laan van Meerdervoort 1318 2555 CG
's-Gravenhage

No show

Kosten no show voor de patiënten
Regelmatig komt het voor dat patiënten niet verschijnen op hun afspraak in de praktijk. Wanneer dit gebeurt zonder vooraf af te bellen spreken wij over ‘no show’. Uiteraard kan het voorkomen dat er omstandigheden zijn waardoor iemand niet kan komen. Wij hebben hiervoor alle begrip. Wanneer dit twee keer of vaker gebeurt brengen wij de kosten in rekening bij de patiënt.

Waarom no show kosten voor de patiënt?
Het aantal patiënten dat een afspraak wil maken in de huisartsenpraktijk is erg hoog. De beschikbare tijd is beperkt. Wij doen er alles aan om de patiënten zo snel mogelijk te helpen. Wanneer een patiënt niet op de afspraak kan komen en vooraf afbelt, kan een andere patiënt in zijn of haar plaats worden geholpen. Wanneer er niet wordt afgebeld gaat er dus kostbare tijd verloren.

Hoogte van het tarief
De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van het type afspraak waarop u niet verschijnt. Voor een enkele afspraak bedragen de kosten € 13 en voor een dubbele afspraak € 26,00 euro. U kunt de rekening niet indienen bij de zorgverzekeraar.

Meld u tijdig af
Voorkom onnodige kosten en bel in het vervolg naar de praktijk wanneer u niet kunt komen. De regel is hierbij als volgt:

  • Afspraken bij de POH kunnen tot 24 uur van tevoren kunnen worden afgezegd.
  • Afspraken bij de huisarts of doktersassistente kunnen tot 2 uur van tevoren worden afgezegd.
  • Het afzeggen of verzetten van afspraken kan telefonisch, op werkdagen tussen 08.15 en 11.30 en tussen 13.00 en 16.00 uur.

Telefoonnummer: 070-3233409